Toon verbazend derde in Gavere

Een podiumplaats in Gavere is redelijk onwaarschijnlijk als je twee dagen voordien nog alles uit je kas hebt gereden om de zware wedstrijd in Niel te kunnen winnen.

Dus stond Toon rustig en ontspannen aan de start van deze Superprestigecross met faam. Zijn start was niet geforceerd, ergens rond de achtste plaats.

Vooraan was het Van der Poel die al meteen een versnelling plaatste en voorgoed er vandoor ging toen Wout Van Aert last kreeg van een haperende ketting. Tom Meeusen, die lang op de derde plaats reed, kreeg het ook moeilijk en zakte naar achteren. Toon kwam in beeld samen met Kevin Pauwels. Tussen hen werd het spannend voor de derde plaats.

Toon was sterk, reed Kevin uit het wiel en kreeg een kleine voorsprong die hij verder uitbouwde. In begin van de laatste ronde riep Sven Nys nog dat hij geconcentreerd moest blijven. Maar Toon maakte geen fouten en reed beheerst naar een magnifieke derde plaats.

Uitslag: 1: Mathieu Van der Poel, 2: Wout Van Aert, 3: Toon Aerts

1 gedachte op “Toon verbazend derde in Gavere

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *