Toch Toon, al was het Essen zonder slijk

Meestal hebben de toeschouwers in Essen stevige rubberen laarzen nodig. Deze keer was het droog en het parcours lag er hard bij. “Formule 1” zeggen we dan, super snel dus.

Vanaf de start was het Wout Van Aert die zijn koppositie niet meer uit handen zou geven. Al hing Toon het langste in zijn wiel. Toon schakelde minder vlot en besloot een fietswissel te doen. Hierdoor verloor hij enkele plaatsen en had een ronde nodig om terug naar voren te komen. Ondertussen was Pauwels ervandoor om de nummer twee te worden.

De strijd voor de derde plaats was het spannends. Met naar het einde van de wedstrijd toe een verbeten strijd tussen Tom Meeusen,  Laurens Sweeck en Toon. In de laatste ronde kroop Toon in Tom zijn wiel zodat het in de sprint lastig zou worden om er nog over te komen. Tom Meeusen greep dan ook zijn felbegeerde podiumplaats in Essen, zijn thuiscross. Toon maakte een beresterke indruk na een doorgedreven trainingsstage afgelopen week in Mallorca samen met broer Thijs.

Uitslag: 1: Wout Van Aert, 2: Kevin Pauwels, 3: Tom Meeusen, 5: Toon Aerts

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *