Straffe laatste ronde en behoud klassement in Antwerpen

Toon zag de wedstrijd redelijk positief door de lange zandstrook waar hij zijn looptalent kon etaleren. De rest van het parcours ging over een harde ondergrond wat de wedstrijd weer bijzonder snel zou maken. Zijn vierde plaats behouden in het DVV-klassement was het hoofddoel.

De start is telkens een krachtenkostende snelle sprint vanuit stilstand. Toon ging ergens rond een tiende plaats de eerste bocht in. Reed onmiddellijk naar voren in de wedstrijd om in de tussensprinten seconden te pakken voor zijn rangschikking. Hij reed hierdoor een derde snelste rondetijd.

In de veelbelovende zandstrook kreeg Toon verschillende ronden na mekaar te maken met tragere voorgangers die hem ophielden. Daardoor had hij elke keer enkele meters terug goed te maken. Dat kostte hem meer krachten dan je zou denken en na een ronde of vijf betaalde hij daarvan de prijs. Hij voelde de noodzaak om even terug op adem te komen. Vooraan zagen we een enorm spannende strijd ontstaan met Van Aert, Van der Poel en Pauwels.

Toon passeerde de voorlaatste ronde nog op de negende plaats. Iedereen vond twaalf ronden wel eentje te veel. Toon verraste iedereen en kwam die laatste ronde weer beresterk te voorschijn. Hij finischte als zevende op amper 19 seconden van overwinnaar Van der Poel. Hij behoud ook zijn vierde plaats in het klassement.

Uitslag: 1: Mathieu van der Poel, 2 Wout Van Aert, 3: Kevin Pauwels, 7: Toon Aerts

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *