Toon verdient prijs van de strijdlust in Zolder

De zanderige ondergrond van Heusden-Zolder zorgde voor een perfecte afvoer van de nachtelijke regen. Wat wil zeggen dat het parcours er vrijwel droog bij lag en er geracet ging worden tegen hoge snelheid. Toon was goed weg en dook als eerste in het veld na de lange startbaan. Wout Van Aert nam over en begon als een bezetene aan de wedstrijd. Hij zette de snelste rondetijd neer met Toon als enige in zijn wiel, die op die manier de tweede snelste rondetijd op zijn naam schreef.

Op een gegeven moment voelde Toon dat het tijd werd om zijn eigen tempo te gaan rijden en loste hij Wout. Laurens Sweeck kwam terug en Toon dacht even op adem te komen en verder met z’n tweeën de voorsprong te behouden op de rest. Op dat moment kreeg Toon een lekke band en moest hij hiermee bijna een halve ronde verder vooraleer hij kon wisselen.

Zo kwam hij terecht in de achtervolgende groep met Tom Meeusen, Mathieu Van der Poel, Michael Vanthourenhout en Kevin Pauwels. Geen van hen nam echt initiatief en ze keken de kat uit de boom. Zelfs Mathieu had er geen zin meer in. De enige die wel vooruit wilde, was Toon. Hij sleurde op kop de laatste ronde in met Mathieu in zijn wiel. Toen ook deze het liet afweten, kwam Pauwels opzetten en na een razend spannende sprint behaalde die met enkele centimeters de derde plaats. Toon reed een beresterke wedstrijd!

Uitslag: 1: Wout Van Aert, 2: Laurens Sweeck, 3: Kevin Pauwels, 4: Toon Aerts

1 gedachte op “Toon verdient prijs van de strijdlust in Zolder

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *