Toon, tegen hoge snelheid, verbazend terug naar voren in Loenhout

De mist viel als een dichte muur bij het begin van de wedstrijd van de profs. Stond je op het einde van de materiaalpost dan kon je nog net het begin zien. Het publiek was gelukkig al massaal naar Loenhout afgezakt en de sfeer was optimaal.

De snelle start op de Brechtseweg ging goed bij Toon. De eerste ronden domineerde hij mee de wedstrijd. Luidkeels aangemoedigd door de grote menigte was het een lust om te zien hoe hij Mathieu Van der Poel volgde in zijn acrobatische bezigheden. Jammergenoeg slipte Toon in een haakse bocht, sloeg zijn ketting over en moest hij even van de fiets. De achterstand op de kopgroep was aanzienlijk maar door de hoge snelheid had niemand Toon nog vooraan verwacht.

Wout kwam bij Mathieu aansluiten en de kopgroep volgde. Toon ging tot het uiterste om terug vooraan te geraken. Tot ieders verbazing slaagde hij daar, in de voorlaatste ronde, in. “Meteen doortrekken” dacht hij. Telenet-Fidea Lions ploegmaat Tom Meeusen deed wat afstopwerk waarop Mathieu Van der Poel, in een poging om dit te verhinderen, te snel een heuvel “letterlijk” afvloog. Zijn voorwiel kwam dwars te staan bij het neerkomen, waardoor hij overkop ging.

Wout zag dat Toon ondertussen al enkele seconden voorsprong had en draaide de gas open. In de laatste ronde kwam Wout en Tom Meeusen nog over Toon. En in het allerlaatste gedeelte was het Kevin Pauwels die hem nog net de derde podiumplaats afsnoepte. Toon kon, als echte sporter, niet anders dan teleurgesteld zijn met zijn vierde plaats. Maar wat hebben we een spannende wedstrijd gezien van een sterke, gedreven en ambitieuze Toon!

Uitslag: 1: Wout Van Aert, 2:Tom Meeusen, 3: Kevin Pauwels, 4: Toon Aerts

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *