Thijs tweede in GP Sven Nys bij de beloften

1 januari, het ochtendrijm glinsterde bevroren aan de afhangende takken van de statige witte berkenbomen op het terrein van de Balenberg. Het schitterend decor van de Grote Prijs Sven Nys.

Thijs bij de beloften, zat onmiddellijk mee vooraan vanaf de start. Samen met Nicolas Cleppe en Gosse van der Meer in de kop van de wedstrijd tot hij het tijd vond om er vandoor te gaan. Thijs had, na een ronde of vier, twintig seconden bij mekaar gesprokkeld.

Eli Iserbyt begon aan zijn inhaaltocht van achteruit en kwam stelselmatig dichter. In de voorlaatste ronde had hij Thijs te pakken en demarreerde. Maar boven alle verwachtingen plakte Thijs aan zijn wiel en geraakte Iserbyt niet van hem af. De laatste balkjes besloot Iserbyt te springen en Thijs niet. Hierdoor verloor hij enkele meters die bepalend waren voor de eindstand. Thijs behaalde in de laatste vijf crossen drie keer podium en vijf keer top vijf. Het is duidelijk dat hij aan een zeer sterke periode bezig is.

Uitslag: 1: Eli Iserbyt, 2: Thijs Aerts, 3: Quinten Hermans

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *