Kom Thijs, BK Oostende vergeten we.

“Een podiumke doen” op het BK is echt niet zo vanzelfsprekend. Al was Thijs in topvorm, dan nog zijn er factoren waar je niet altijd zelf de hand in hebt. Quiten Hermans vertrok als eerste en kwam ook als eerste aan.

Het parcours was er eentje waar je enorm veel voordeel haalde als je alleen kon rijden. Zoals bijvoorbeeld in de lange zandstrook op het strand. Je kon er jezelf voorttrekken aan de nadarhekken, dat scheelde per ronde 10 seconden. Maar in groep kon je dat niet. Thijs wilde persé naar voren maar lukte daar niet in. Hij putte zich uit tot hij erbij neerviel.

Ook de bandenkeuze bleek niet gemakkelijk omdat je twee totaal verschillende soorten parcours in een wedstrijd had. Het hoort allemaal bij cross, mooie dagen en ook mindere dagen. Kortom, conclusies trekken, en skippen deze wedstrijd Thijs. En wees even teleurgesteld, maar niet te lang, want er komen nog mooie wedstrijden aan.

Uitslag: 1: Quinten Hermans, 2: Nicolas Cleppe, 3:Yannick Peeters, 5: Thijs Aerts

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *