Otegem, eerste moddercross en Toon sterk tweede

De dag na het zware Belgische Kampioenschap is het altijd afwachten hoe de benen aanvoelen. Het was de allereerste keer dit jaar dat we een echte moddercross hadden en Toon had uiteraard ook een revanche gevoel. Ook Thijs stond aan de start.

Het was een snelle start en Toon ging als eerste het veld in. Al snel vormde vooraan een groep met Toon als grootste initiatiefnemer. Mathieu Van der Poel kwam aansluiten, nam de kop over en trok gelijk door. Toon volgde op een allerte manier. Eerst met Michael Vanthourenhout later was het Laurens Sweeck die mee vooraan reed.

Ook uiterste concentratie in de materiaalpost omdat de broers allebei moesten wisselen. Van der Poel kreeg een voorsprong met daarna Sweeck en op enkele seconden Toon. De rest volgde op meer dan een halve minuut.

Een sterke Toon passeerde Laurens Sweeck, die niet kon aanpikken. In de laatste ronde klikte Toon nog uit zijn pedaal bij het springen van de balken. Hij corrigeerde snel zodat zijn voorsprong op Laurens behouden bleef.

Mathieu kwam als eerste over de streep, met op 23 seconden Toon, die een indrukwekkende wedstrijd reed.

Ook Thijs deed het goed. Hij kwam, nadat hij van helemaal achteraan was gestart, als 13e over de meet.

Uitslag: 1: Mathieu Van der Poel, 2: Toon Aerts, 3: Laurens Sweeck.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *