Einde seizoen voor Toon na breuk in sleutelbeen en schouderblad

Bij de zware valpartij tijdens de Wereldbekermanche veldrijden in het Italiaanse Fiuggi heeft Toon een breuk in het sleutelbeen en een complexe breuk in de top van het schouderblad opgelopen.
Opereren kan niet, de complexe breuk kan enkel genezen dankzij volledige rust.
Het crossseizoen zit er dus helaas op voor Toon.

Op drie ronden voor het einde van de Italiaanse Wereldbekermanche in Fiuggi verloor Toon de controle over het stuur en knalde hij met zijn linkerschouder tegen een boom.
De Europese kampioen vloog gisterenavond al terug naar België, waar hij vannacht en vanochtend in het ziekenhuis van Herentals de eerste onderzoeken en CT-scans onderging.

Daaruit blijkt dat Toon een breuk in het sleutelbeen en een complexe breuk in de kop van het schouderblad heeft opgelopen. Voor de breuk in het sleutelbeen is geen operatie nodig, in het andere geval is de breuk te complex om te opereren. Enkel rust zorgt voor genezing.

Hierdoor zal Toon deze veldritwinter niet meer in actie komen. De komende drie weken moet hij zijn schouder volledige rust gunnen. Daarna zal een nieuwe medische check-up moeten uitwijzen of hij met zijn revalidatie kan starten. Hoe dan ook zal alles in het teken staan van voorbereiding van de volgende veldritwinter.

2 gedachten over “Einde seizoen voor Toon na breuk in sleutelbeen en schouderblad

  1. Wat een abrupt einde van een schitterend seizoen Toon, je had vermoedelijk nog grootse plannen voor de komende weken. Jou kennende ga je dit ook weer wel een plaats kunnen geven. Neem uw tijd voor uw herstel en dan kan je ons volgend seizoen terug vele mooie momenten bezorgen. Spoedig herstel !

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *