WK Bieles (Lux) beloften: Thijs reed zijn beste wedstrijd!

Duizenden Belgen waren afgezakt naar Luxemburg, met onder hen een volle bus Aertskes-supporters die er een geslaagd weekend van hebben gemaakt.

Op een keiharde ondergrond met een spiegelgladde modderige bovenlaag was het stunten op de fiets.

Thijs maakte een goeie start en kwam mee op kop te zitten. Een halve ronde later ging hij onderuit in een bocht, in een glibberige afdaling. Nieuwenhuis vertrok voor goed en Thijs geraakte op een twaalfde plaats verzeild. Maar, hij vocht terug. Terug van voren aangekomen was het een lekke band die hem daar de das om deed. Opnieuw achtervolgen met veel risico, maar hij had geen keuze. Nog een val, en zelfs een keer los overkop.

Thijs reed een onwaarschijnlijke beresterke wedstrijd en kwam in de laatste ronde zowat op het wiel van Sieben Wouters, die derde reed, toen hij opnieuw plat reed. In het zicht van de laatste rechte lijn ging het podium net aan zijn neus voorbij. We vonden het erg om hem met een lekke band over de finish te zien rijden.

Maar wat een strijdlust, wat een kracht, wat een lef. Thijs liet zien wat crossen is, al zou een podiumplaats wel op zijn plaats geweest zijn als beloning voor zijn harde werk. Achteraf reageerde hij vrij nuchter, al was de teleurstelling uiteraard wel groot.

Over de discussie of Thijs nu een kampioenschapsrenner is of niet, kunnen we kort zijn. We hebben het laatste van hem nog niet gezien en daar hoeft het heus geen kampioenschap voor te zijn.

Uitslag: 1: Joris Nieuwenhuis, 2: Felipe Orts, 3: Sieben Wouters, 4: Thijs Aerts

5 gedachten over “WK Bieles (Lux) beloften: Thijs reed zijn beste wedstrijd!

  1. Proficiat voor uw inzet, doorzettingsvermogen, overgave en niet aflatende inspanning om uw tegenslag met de lekke banden te overwinnen.

  2. Knappe prestatie, met veel doorzettingsvermogen en totale inzet is in de cross veel mogelijk. U bent een voorbeeld voor velen.

  3. Alhoewel ik thuis voor de buis zat was het ook enorm spannend om Thijs zo zien te rijden, lopen ploeteren en steeds terug te komen na pech, zoveel pech. Respect tot en met. Hij mag meer dan trots zijn.
    Zoals Eug zegt we gaan nog veel mooie dingen zien van Thijs met podium plaatsen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *