Eeklo, de opener van het nieuwe crossseizoen

Een zonnige zondagmiddag. Veel vlak gras, een heuveltje, een boomstam, een zandbak en een stel balkjes. Dat was het parcours van Eeklo. Meteen zijn we vertrokken voor een half jaar veldrijden. De eerste cross is altijd een wedstrijd vol vraagtekens. Hoever sta je? Hoever staat de concurentie?

Toon stond op de tweede rij bij de start omdat hij na zijn val in Fiuggi, half januari, geen punten meer kon nemen voor de UCI-ranking waardoor hij enkele plaatsen is gezakt.

Hij was de eerste rondes mooi mee in de kop van de wedstrijd. Hij vloog telkens over de balkjes en reed vol door de zandbak. Daarna toch even op de adem getrapt, terug naar een tiende plaats, en een paar ronden nodig om terug te bekomen. Vooraan gaf een superieure van der Poel een demonstratie. Toon kwam terug in zijn ritme en pakte uiteindelijk nog een verdienstelijke negende plaats.

Thijs reed ook best een sterke wedstrijd. Hij finishte vierentwintigste en werd daarmee de eerste belofte in deze profwedstrijd. Ja, stel dat de beloften apart hadden gereden dan had hij een mooie bos bloemen mee naar huis kunnen nemen.

Morgen (maandag) worden de broers om zeven uur in Zaventem verwacht voor het vliegtuig richting Amerika.

Uitslag Eeklo: 1: Mathieu van der Poel, 2: Wout van Aert, 3: Michael Vanthourenhout, 9: Toon Aerts, 24: Thijs Aerts

1 gedachte op “Eeklo, de opener van het nieuwe crossseizoen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *