Iowa City (USA), de eerste wereldbekerwedstrijd

Een zonovergoten Iowa was de gaststad voor de eerste wereldbekerwedstrijd. Geen regen en geen modder. Maar wel een pittige helling op de Mount Krumpit die ervoor zorgde dat het parcours best wel lastig was. De 25 graden voelde redelijk benauwd aan, zeker als er gecrosst moet worden. Toon en Thijs stonden beiden aan de start.

De snelheid waarmee men vertrok was moordend. Mathieu van der Poel trok meteen door en had al 12 seconden voorsprong na de eerste ronde. Toon schoof naar voor en volgde als zevende in het rijtje van de achtervolgers. In ronde twee gingen Laurens Sweeck en Quinten Hermans er vandoor in de strijd om een podiumplaats. Toon zat ondertussen in de achtervolgende groep.

Wout van Aert had zijn dag niet, reed lek en viel terug. Kevin Pauwels en Lars van der Haar streden voor plaats vier en vijf. Toon was voor de start bezorgd om de warmte. Hij deelde zijn wedstrijd echter goed in en hield knap stand tot het einde. Hij kwam als zevende over de finish.

Thijs was als allerlaatste vertrokken. Hij voelde zich goed en reed naar plaats 28. In de derde ronde reed hij lek, wat hem vele plaatsen kostte. Thijs vocht terug tot in de voorlaatste ronde zijn stuur begon te zakken. Hij baalde enorm met zijn uiteindelijke 32e plaats. Top twintig had er ingezeten mocht hij geen pech hebben gehad.

Uitslag: 1: Mathieu van der Poel, 2: Laurens Sweeck, 3: Quinten Hermans, 7: Toon Aerts

Foto’s: Inge Aerts

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *