Toon op 2 en Thijs op 9

Verslag en foto’s: Inge Aerts van de Supportersclub vanuit Waterloo (USA)

In een temperatuur van 33 graden gingen Toon Aerts en Thijs Aerts van start in de C2 cross in Waterloo ! Na de eerste ronde vormde zich een groep van 9 renners met daarbij beide Aertskes. Na drie ronden verdween de samenhang in deze groep door de hitte. Thijs kon perfect volgen zei hij, maar wilde zich niet opblazen in die hitte. Hierdoor verdween hij even naar plaats 12 in een derde groepje. Wijze beslissing zei Thijs want de laatste ronde kreeg ook hij het lastiger.

Vooraan kozen Mathieu VDPoel en Toon het hazenpad en beide verdwenen uit het zicht van de achtervolgers. In de 6e ronde versnelde Mathieu en Toon koos om zijn eigen tempo te rijden. Eens Mathieu zijn voorsprong had bleef die ook gestaag tot aan de aankomst.

In de achterhoede had Thijs ondertussen door in goede doen te zijn en hij schoof langzaam op naar voor. Thijs demareerde in de laatste ronde en reed vlot naar plaats 8 maar zijn ketting was oververhit 😒. Thijs kreeg zijn ketting terug aan de praat en finishte op plaats 9.

Zichtbaar goed uitziende Aertskes na de aankomst en vooral tevreden, meer dan tevreden. Eerste podium is binnen voor Toon en daar hoorde een showke bij aan de finish met een dikke vette knipoog naar TREK.
Op naar zondag !

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *