Zonhoven: Toon

Zonhoven is niet de meest geliefde cross van Toon (vorig jaar moest hij nog ziek opgeven), maar daar wil hij dit jaar verandering in brengen. Toon begint als negende aan zijn eerste afdaling in de Kuil en schuift plaats na plaats op tot hij in de derde ronde na een lange inhaalrace aansluiting vindt bij de vier achtervolgers. Helaas maakt Laurens Sweeck net voor Toon een fout waardoor Toon het ritme even kwijt is en het wiel moet lossen. De inspanningen voor die achtervolging laten zich voelen: Toon kan zijn plaats niet vasthouden en zakt terug naar de zevende en later naar de achtste plaats. Na 11 loodzware rondes kan hij in een sprint aan de finish nog net Jens Adams afhouden om die achtste plaats te verzekeren.

Uitslag: 1: Mathieu van der Poel, 2: Wout Van Aert, 3: Lars Van der Haar, 8: Toon Aerts

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *