Hallo Koppenberg, hier is Toon Aerts

Er was een massa volk afgezakt naar het zonnige Oudenaarde. Het was de laatste cross die Toon kon rijden in zijn Europese trui. En als afsluiting van dit bijzondere jaar had hij zin om zich nog eens een keertje te tonen in zijn witblauw shirt met gouden sterren.

Al vanaf de eerste meters kon je zien dat hij alert crosste. Meteen vooraan en altijd kort op het wiel van Mathieu van der Poel of Wout Van Aert. Lars van der Haar kon ook aanpikken en met z’n vieren kregen ze een mooie voorsprong. Toon trok door en bleef rondenlang, op kop, het tempo hoog houden. Pas toen hij het tijd vond dat Mathieu of Wout de kop over zouden nemen, hield hij zijn benen even stil. Op dat moment viel Lars van achteruit aan en kon Toon even de deur dichthouden. Lars kreeg een voorsprong en het was aan de andere twee om het gat dicht te rijden. Toon plakte aan hun wiel.

De lange kasseibeklimming van de Koppenberg zorgde voor een uitputtingsslag. Lars werd bijgehaald. Toen was het de beurt aan Toon om weer op kop door te trekken, rondenlang. Wout moest lossen en met drie begonnen ze aan de laatste ronde. Mathieu moest twee keer demarreren voor hij Toon op enkele meters kon rijden. Maar Toon verzwakte niet echt en kon zelfs nog iets terugkomen op Mathieu. Maar de eindmeet boven op de Koppenberg was al in zicht en Mathieu won. Tweede worden in een zware spectakelcross waar alle groten aan de start stonden, is een ongelofelijk sterke prestatie.

Uitslag: 1: Mathieu van der Poel, 2: Toon Aerts, 3: Lars van der Haar

[Samenvatting van de wedstrijd]

4 gedachten over “Hallo Koppenberg, hier is Toon Aerts

  1. Wereldklasse. Prachtige wedstrijd. Tactisch sterk. Wat een eindsprint. Proficiat. We zijn bijzonder trots op onze kampioen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *