Na een helse sprint, Toon brons op EK in Tabor

Als een hogesnelheidstrein kwamen ze na de start door de eerste bocht geknald. Mathieu van de Poel op kop met Lars van der Haar en Toon pal erachter. Aan de balkjes, die op een helling lagen, was al meteen duidelijk dat Mathieu daar elke ronde heel wat seconden voordeel uit zou halen. De rest moest van de fiets en van nul de helling verder zetten terwijl Mathieu zijn vaart kon aanhouden. Met zijn drieën reden ze de eerste twee ronden op kop.

Op Van der Poel stond geen maat. Van der Haar kon nog net even aanklampen en Toon geraakte wat achterop. Al snel had hij door, dat hij een serieuze klop zou krijgen mocht hij hardnekkig proberen dit tempo vol te houden. Een grote groep rennen kwam bij hem en viel het stil. Wat er voor zorgde dat Mathieu en Lars zeker waren van hun eerste en tweede plaats.

Alle spanning van de wedstrijd zat dan ook in de strijd voor de derde plaats. Toon geraakte nog achterop door een val van Merlier maar kwam snel terug naar de kop. Michael Vanthourenhout en Toon konden zich, in de laatste ronde, losrijden van de rest en gingen sprinten voor het podium. En ofdat het spannend werd! Vanthourenhout vertrok op kop. Toon kwam als een flits langszij om, met een jump op de lijn, over Michael te gaan. Toon verbaasde iedereen met zijn uitstekende sprintkwaliteiten met een schitterende derde plaats als beloning.

Uitslag: 1: Mathieu van der Poel, 2: Lars van der Haar, 3: Toon Aerts

[Herbekijk wedstrijd]

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *