Toon baas in Niel

Het parcours was merendeels terug zoals vroeger. Ook de carrousel was achterwege gebleven dit jaar, omdat anders de ronden te lang zouden worden. En de schuine kant op de dijk was drastisch ingekort. Het had wel geregend maar het terrein was opgedroogd zodat de echte modder wel achterwege bleef.

Na een rare, twijfelachtige start kwam Toon als zesde door op het einde van de startstrook. Vooraan trok Michael Vanthourenhout onmiddellijk door en kreeg gelijk een voorsprong op een groepje van zes renners waaronder Toon. Hij kwam naar de kop van de groep samen met Corné van Kessel om te proberen het gat op Michael te dichten. In eerste instantie lukte dat niet.

Maar verderop in de wedstrijd toen Toon alleen op kop sterk doorzette kwam hij seconde per seconde dichter bij de koploper.  Na een fietswissel was die winst weer zo goed als tenietgedaan. Maar opnieuw ging Toon op jacht naar Michael. Dit ging opeens sneller dan gedacht. Erop en erover om dan met een demonstratie in de zandbak het verschil te maken. Er moesten nog drie ronden gereden worden. De voorsprong van Toon werd groter. De voorlaatste ronde was die al 21 seconden op Vanthourenhout en 30 seconden op het duo Van Kessel en Sweeck.

Toon pakte nog even een propere fiets mee in de materiaalpost en reed perfect naar zijn overwinning. Vanthourenhout werd nog gepasseerd door Sweeck en van Kessel wat meteen de eindstand opleverde.

Toon wint op een indrukwekkende manier, voor het tweede jaar op rij, de cross in Niel.

Thijs, die ook met de profs was gestart, eindigde 19de.

Uitslag: 1: Toon Aerts, 2: Laurens Sweeck, 3: Corné van Kessel

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *