Thijs overtuigend op podium in Gavere

Zware regenbuien hadden er voor gezorgd dat deze editie van de Superprestigecross in Gavere een spektakelstuk zou worden. Er was voordien afgesproken dat er elke halve ronde van fiets gewisseld ging worden. Dat bleek geen overbodige luxe.

Na een aarzelende start reed Thijs vanuit de achtergrond naar een top tien positie. In de derde ronde smakte hij tegen de stootkussens in een afdaling en kreeg daardoor ook kettingproblemen. Even op de tanden bijten tot de materiaalpost. Maar dan begon hij op een spectaculaire manier aan een inhaalrace. Ronde na ronde passeerde hij zijn concurrenten, tot hij in de laatste ronde zelfs kort op Sieben Wouters naderde die tweede hing. Thijs pakte een zeer verdiende derde plaats en kwam daarmee op het podium van een echte crossklassieker.

Uitslag: 1: Tom Pidcock, 2: Sieben Wouters, 3: Thijs Aerts

1 gedachte op “Thijs overtuigend op podium in Gavere

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *