Toon schitterend tweede in Gavere

Toon heeft het dit weekend niet getroffen met de start. Hij stond in Gavere op de tweede rij en wachtte tot de lichten op groen zouden springen. Omdat het fluitsignaal vroeger kwam, was Toon verrast en bijgevolg slecht weg. Hij begon zijn wedstrijd zo vanop zowat 20e positie.

Maar Toon is sterk en het regenweer zorgde voor een zwaar parcours, zoals Toon het graag heeft. Na de eerste ronde was hij al opgeschoven naar een 7e plaats. En die inhaalrace zette hij verder. In de derde ronde stak Toon door een mooi manoeuvre rond de paaltjes Wout Van Aert voorbij die toen op de tweede stek reed en zo kon Toon op zoek naar Mathieu van der Poel.

Net toen hij de leider in het vizier kreeg, op het einde van de vierde ronde, sloeg pech toe. Een dubbele lekke band, een slipper en daardoor een heel lange loopfase deden Toon terugvallen naar plek 3.

In de laatste ronde kreeg ook Mathieu van der Poel af te rekenen met materiaalpech. Daardoor moest hij de leidersplaats afstaan aan Wout van Aert en kon ook Toon hem voorbijrijden. Toon eindigde zo op de tweede plaats na een geweldige cross waar hij een tijd lang voor spanning zorgde.

Jammer dat materiaalpech spelbreker was, maar ook dat is cross!  Toon schuift in het klassement van de Superprestige op naar plaats 4. Nog een leuk weetje: Toon zette in de vierde ronde de tweede snelste ronde van de wedstrijd neer, in een quasi zelfde tijd als Mathieu van der Poel (het scheelde enkele honderdsten van een seconde).

Uitslag: 1: Wout van Aert, 2: Toon Aerts, 3: Mathieu van der Poel.

1 gedachte op “Toon schitterend tweede in Gavere

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *