Onaflatende strijdlust bezorgt Toon een podiumplaats in Bogense

Overslaande golven zie je niet direct in een cross. Doe daarbij nog een ijskoude zeewind en een verblindende, laagstaande zon. Het leek Toon weinig te kunnen schelen. Doordat hij nog altijd moet starten vanop de tweede rij was het toch wel wringen om vooraan te geraken.

Al snel beet hij zich in het wiel van Mathieu van der Poel. Wout Van Aert had moeite om te volgen en loste de twee. Mathieu demarreerde enkele keren maar Toon kan telkens terug aanpikken. Dan maar enkele ronden samen doorgaan en om en om kop trekken.

Tot Toon een lekke band kreeg, daardoor moeite had om Mathieu nog te volgen en genoodzaakt was om de materiaalpost binnen te gaan. Mathieu kreeg enkele meters en Toon wist dat de vogel was gaan vliegen. Wout had kans gezien om terug te komen en Toon reed weer een keertje plat. Ook Wout reed nog een keertje lek en ze gingen samen de laatste ronde in. Het werd spannend tot de laatste rechte lijn waar de sprint moest beslissen wie tweede zou worden. Toon vertrok op kop en Wout kwam er nog net over op de streep. Toch weer een schitterende podiumplaats voor een sterke Toon!

Uitslag: 1: Mathieu van der Poel, 2: Wout Van Aert, 3: Toon Aerts

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *