Alweer knappe podiumplaats voor Toon in Zeven (D)

Zes dagen na Bogense stond de volgende manche van de wereldbeker op het programma, deze keer in het Duitse Zeven. Zoals in de andere reeksen al bleek, beloofde het een zware, modderige cross te worden.

Toon vertrok opnieuw vanop de tweede rij en kende een mindere start. Vanop zowat tiende positie begon hij aan de race. In de eerste ronde kon Toon al opschuiven naar plaats 6. In de tweede ronde zakte Mathieu van der Poel weg na materiaalpech, ging Wout van Aert in de aanval, en kon Toon opschuiven naar een groepje voor de tweede plaats.

In ronde vier sloot Mathieu bij Toon, Corné van Kessel en Michael Vanthourenhout aan en liet hen al snel achter. Twee rondes voor het einde trok Toon alleen in de achtervolging voor de derde plaats. In de laatste ronde kwam hij nog bijna tot op het wiel van Mathieu van der Poel, maar die tweede plaats kon hij niet meer nemen. Een mooie derde plaats, zijn negende podiumplaats dit seizoen al, en een derde plaats in het wereldbekerklassement, het was een mooie dag!

Uitslag: 1: Wout van Aert, 2: Mathieu van der Poel, 3: Toon Aerts

1 gedachte op “Alweer knappe podiumplaats voor Toon in Zeven (D)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *