Pechdag voor Toon in Hamme

Met zijn derde plaats in het klassement van de DVV Verzekeringen Trofee en de geweldige vorm waarin Toon momenteel verkeert, waren de verwachtingen voor de cross in Hamme hooggespannen. Toon geraakte moeilijk weg bij de start en moest in de eerste ronde meteen aan een inhaalrace beginnen vanop zowat 13e positie.

In de tweede ronde kon hij desondanks toch de aansluiting maken bij de kop van de wedstrijd.  Mathieu van der Poel reed op dat ogenblik al alleen voorop. Maar lang kon Toon die plaats niet vasthouden. Door lekke banden, zowel voor- als achteraan en ook een valpartij, verloor hij snel terrein en viel hij uiteindelijk terug naar de 17e plaats.

Halfweg cross kon Toon dus opnieuw  beginnen. Ondanks de derde snelste rondetijd en een buitengewone sterke laatste ronde, waar hij nog vele plaatsen won, was een 10e plaats vandaag het hoogst haalbare. In het klassement zakt Toon van plaats 3 naar 4, dus de schade blijft beperkt.

Uitslag: 1: Mathieu van der Poel, 2: Wout van Aert, 3: Michael Vantourenhout

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *