Een tweede plaats voor Toon in Hasselt

Als gedoodverfde kandidaat winnaar probeerde hij de druk toch zoveel mogelijk van zijn schouders te laten glijden, door aan te geven dat het een doorgedreven training zou worden. Maar iedereen weet dat Toon een echte sportman is, en vanaf het moment dat hij een fiets tussen zijn benen krijgt er geen houden meer aan is.

Het begin leek er echter wel niet op. Hij zat ergens halverwege het peloton toen hij door de eerste bocht kwam. In de loop van de eerste ronden reed hij naar de kop van de wedstrijd om daar het initiatief in handen te nemen, samen met van der Poel, Merlier, en Meeusen.

Corné Van Kessel kon van achter terug komen na een val in de eerste ronde. Al snel bleek dat Corné en Toon de sterksten van de wedstrijd waren zodat ze de laatste twee ronden met z’n tweetjes afgescheiden voorop reden.

Ze maakten van de laatste ronde een heel spannende “ploegmaten onder mekaar” wedstrijd. Om en om in de aanval. Toon liet zich in de laatste bocht verrassen zodat Corné als eerste het laatste rechte lijn op kon en onmiddellijk begon te sprinten.

Toon kwam net iets te laat en werd tweede.

Uitslag: 1: Corné Van Kessel, 2: Toon Aerts, 3: David van der Poel

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *