Toon maakte er een pittig dagje St-Annekestrand van.

Toon kwam niet zo goed uit de startblokken in Antwerpen. Hij raakte ingesloten en belandde op een 14e plaats. In het wiel van Mathieu van der Poel, die kort na de start viel, kon hij opnieuw richting kopgroep trekken. Zo kwam hij na de eerste ronde op de 6e plaats door. De kopgroep van zowat 8 renners was een langgerekte groep, waardoor het steeds optrekken was om het wiel van de vorige te houden. Zo moest Toon onder meer een gat dichtrijden toen Tom Meeusen wegschoof.

Vooraan ging het duel intussen tussen Wout Van Aert en Mathieu van der Poel. In de achtervolging waren vooral de Telenet Fidea Lions te zien met Toon, Lars van der Haar en Corné Van Kessel. Zij probeerden Sweeck en Pauwels te lossen, die ook mee in het groepje zaten. In de voorlaatste ronde neemt Sweeck de kop en bleef steken op de “bandentrap” Toon moest in de remmen en Corné knalt vanachter op Toon. Zijn stuur haakte in Toon zijn fietskader en achterwiel. Het duurde even voor ze los raakten. Sweeck was er vandoor, ook Lars van der Haar en Kevin Pauwels konden passeren toen Toon en Corné een poging deden om hun fietsen uit elkaar te krijgen.

Als een briesende leeuw begon Toon aan zijn laatste ronde en haalde iedereen terug in. Hij kwam op enkele meters van Laurens Sweeck, die op de derde plaats reed. Door zijn enthousiasme verloor hij de controle in een van de laatste bochten en ging jammer genoeg onderuit. Hij eindigde op een zesde plaats, maar wel met de derde snelste rondetijd op zak.

In het klassement van de DVV Trofee blijft Toon op de 3e plaats, al is de achterstand op Lars Van der Haar wel een beetje groter geworden.

Uitslag: 1: Mathieu van der Poel, 2: Wout Van Aert, 3: Laurens Sweeck

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *