Toon laat van der Poel achter zich in Namen

De cross in Namen is traditioneel een zware omloop met veel klimpartijen. Met de sneeuw en regen van afgelopen week was er ook veel zware, half opgedroogde, modder. Spek voor de bek van Toon, dus had hij deze cross al lang aangestreept.

De start verliep minder goed voor Toon, maar op de eerste passage van de schuine zone kon hij opschuiven naar de 6e plaats. Toen was Wout Van Aert al weggereden vanaf de kop en ging Toon met Mathieu van der Poel in de achtervolging. Na hen ontstond er al snel een gat, waardoor de podiumplaatsen reeds in de tweede ronde leken vast te liggen. De nummer een was duidelijk maar voor twee en drie moest er geknokt worden tussen Mathieu en Toon.

Van Aert was de sterkste vandaag. Hij liep ronde na ronde uit op de twee achtervolgers. Toon en Mathieu speelden regelmatig haasje over, maar leken elkaars evenknie. Knap hoe Toon na elke demarage van Mathieu, terug op zijn wiel kwam.

In de laatste ronde maakte Mathieu een schuiver waardoor hij even achter een spandoek terecht kwam. Net voor de laatste bocht  kon hij terug op het wiel van Toon komen. Toon gaf alles in de laatste rechte lijn en stelde zo zijn tweede plaats veilig. Opnieuw een geweldig resultaat voor Toon in een Wereldbeker, waardoor hij zijn derde plaats in het klassement verstevigt.

Uitslag: 1. Wout van Aert, 2. Toon Aerts, 3. Mathieu Van der Poel

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *