Toon tweede en Thijs negende in Sin-Niklaas

Het is toch altijd wel plezant als je in de Waaslandcross in Sint-Niklaas in de kijker kunt rijden. Dat moet Thijs ook gedacht hebben. Vandaag stond hij samen met Toon aan de start bij de profs.

Het parcours was minder technisch maar wel met veel zand en een paar lange rechte stroken. Bij de start was Toon als eerste weg, Thijs volgde enkele plaatsen verderop. Thijs kwam meteen naar de kop en kon een halve ronde deze positie houden. Tot anderen het commando overnamen en hij zich wat liet wegdrukken. Een ronde later kwam hij plots weer terug op kop te rijden. Toch wel mooi van Thijs!

Daarna was het de beurt aan Toon. Hij had zich gedeisd gehouden en zat wat  achterop toen Van Aert vooraan wegsprong van Quinten Hermans en Tim Merlier. Toon kwam bij het tweetal terug en met z’n drieën reden ze de volgende ronden in de achtervolging op Van Aert. Naar het einde van de wedstrijd trok Toon door en nam afstand van Hermans die op zijn beurt Merlier achter zich liet. Al bij al was het toch een zeer amusante wedstrijd.

Uitslag: 1: Wout Van Aert, 2: Toon Aerts, 3: Quinten Hermans, 9: Thijs Aerts

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *