Toon pakt podium in Loenhout

Vooraf had Toon in een interview gezegd dat hij de Azencross in Loenhout graag ooit een keer zou willen winnen. Dus de lat had hijzelf al hoog gelegd. Loenhout is ook een thuiscross met een massa supporters die voor Toon en Thijs komen. Uteraard wilde Toon het beste van zichzelf geven.

De start was in ieder geval goed, want na de eerste bocht reed Toon al op kop. Hij pakte de openingsronden echter slim aan door zijn krachten te doseren en niet alleen kop te doen.

Toen Mathieu Van der Poel in de vierde ronde doorzette en een voorsprong nam, zorgde Toon ervoor dat hij in de kop van de achtervolgende groep bleef. Door de tempowisselingen was het immers gevaarlijk om de aansluiting kwijt te raken. Toon koos steeds het goede wiel en reed zo met Wout Van Aert weg van de andere achtervolgers.

Hoewel hij in de 6e ronde Van Aert moest laten rijden, en ook soms wat moeite had met het juiste spoor te zien door de verblindende laagstaande zon, kon Toon wel die derde plaats vasthouden tot op het einde.

Een dikverdiende podiumplaats op een zwaar parcours. Als bonus stijgt hij in het klassement van de DVV verzekeringen van plaats 3 naar 2.

Uitslag: 1: Mathieu van der Poel, 2: Wout Van Aert 3: Toon Aerts

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *