Toon mentaal en fysiek beresterk in Diegem

De avondcross in Diegem kunnen we samenvatten als ‘opstaan en weer doorgaan’. Het was een test in doorzettingsvermogen en die test heeft Toon met glans doorstaan.
In de eerste ronde was hij goed mee in de kopgroep. Maar een schuiver van Quinten Hermans hield Toon een eerste keer op waardoor de eerste drie weg waren. Na een eerste remonte kon Toon zich in de groep zetten voor de vierde plaats.

Op het einde van de vierde ronde blokkeerde de fiets van Toon een eerste keer. Voor de tweede keer begon hij aan een inhaalrace. Van pakweg tiende naar de vijfde positie op 1 ronde tijd, je moet het maar doen. Maar Toon deed het!

Lang mocht het niet duren, want de volgende ronde liet de fiets het opnieuw afweten. Toon kwam toen door op een tiende plaats. Remonte nummer drie: binnen een ronde was hij weer opgeklommen naar plek vier!

Gelukkig kwam die lekke band pas helemaal aan het einde van de wedstrijd, zodat hij zijn vierde plaats kon behouden. Een sterk staaltje van mentale en fysieke weerbaarheid!
In het klassement van de Superprestige blijft Toon op de gedeelde vierde plaats.

Uitslag: 1: Mathieu van der Poel, 2: Wout van Aert, 3: Laurens Sweeck, 4: Toon Aerts

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *