Thijs Belgisch Kampioen!

Als laatstejaarsbelofte startte Thijs als een van de favorieten op het Belgisch kampioenschap in Koksijde. Thijs startte goed en zat meteen in de kopgroep met Toon Vandebosch, Stijn Caluwé en Thomas Joseph.

Vandebosch trok stevig van leer en reed de eerste ronden resoluut aan de kop. Thijs nam in de eerste helft van de wedstrijd regelmatig de koppositie over, zonder het verschil te kunnen maken. Joseph viel terug, maar Yannick Peeters kon de kopgroep vervoegen. De vier renners vooraan waren duidelijk aan elkaar gewaagd. In de voorlaatste ronde plaatste Thijs wat de beslissende aanval bleek te zijn.

Vandenbosch kon nog even aanklampen, maar moest dan het wiel lossen. Thijs kon de laatste ronde nog verder uitlopen en reed onbedreigd alleen naar de finish. Na 2016 is Thijs Aerts opnieuw Belgisch Kampioen!!

Uitslag: 1. Thijs Aerts, 2. Toon Vandebosch, 3. Stijn Caluwé

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *