Toon en Thijs opvallend sterk in Otegem

Het zou een wedstrijd worden die we niet snel zullen vergeten. Stortbuien met winterse neerslag, vergezeld van windvlagen. Iedereen op de loop, richting kerk. Die dan werd ingepalmd door de renners en hun entourage. Het was ook in die kerk dat een blinkende Thijs trakteerde met taart, voor zijn overwinning als Belgisch Kampioen.

Oh ja, er moest ook nog gereden worden. Toon knalde als eerste het modderige veld in en ging de eerste ronde op kop door. Maar uiteraard kwam Mathieu van der Poel aansluiten en demmareerde meteen met een verbazende snelheid. Ook Van Aert kan Toon passeren. Maar dat was het dan. De rest had geen kans om Toon te pakken. De regen en koude eiste zijn tol maar niet voor Thijs die van achter in de wedstrijd buitengewoon sterk naar voor kwam. Hij ging de Marlux-familie nog even voorbij, finishte achtste en hij had er zin in.

Om op te warmen een dansje in de camper met de vriendinnen en de Aerts-familie kon terug naar Rijkevorsel. Ze hebben er weer een zeer verdienstelijk weekendje cross opzitten.

Uitslag: 1: Mathieu van der Poel, 2:Wout Van Aert, 3: Toon Aerts, 8: Thijs Aerts

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *