Toon zevende in Hoogerheide

Toon was redelijk rustig gestart en kwam als twaalfde in het veld. In de eerste ronde had hij wel even geluk toen Daan Soete viel bij zijn sprong over de balken en zijn fiets net op tijd wegtrok, anders was Toon er bovenop terecht gekomen.

Vooraan was van der Poel al na een halve ronde vertrokken. Eerst trokken Laurens Sweeck en Michael Vanthourenhout in de achtervolging, maar al snel nam Van Aert de tweede plaats over, zonder het gat met de leider dicht te krijgen. Sweeck en Vanthourenhout bleven op plaats 3 en 4 hangen. Achter hen reden nog Tim Merlier en David van der Poel en dan pas de groep Telenet-Fidearenners met Toon.

In de loop van de wedstrijd werden Merlier en van der Poel ingehaald en zo reed het groepje met Toon, waar ook Kevin Pauwels deel van uitmaakte, voor de vijfde plaats. Toon werd uiteindelijk zevende in een wedstrijd die zwaarder en sneller was dan men op het eerste gezicht zou zeggen.

Net als Thijs bij de beloften, werd Toon bij de profs derde in de eindstand van de Wereldbeker.

Uitslag: 1: Mathieu van der Poel, 2: Wout Van Aert, 3: Michael Vanthourenhout, 7: Toon Aerts

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *