Thijs vijfde op WK Valkenburg

Het parcours van het wereldkampioenschap was het grootste vraagteken. Glibberige plakkende modder, pittige hellingen en geen recuperatiezone, kortom, loodzwaar.

De start van Thijs was niet bijzonder goed. Als dertiende kwam hij in het veld, maar in de tweede ronde was hij teruggekomen naar plaats zeven. Vooraan was ondertussen de strijd tussen Van Nieuwenhuis  en Iserbyt aan de gang voor de titel. Ze waren als snelsten gestart en hadden al een onoverbrugbare voorsprong opgebouwd. Topfavoriet Pidcock maakte behoorlijk wat fouten en geraakte achterop en hij zou niet meer terug komen.

Thijs reed zeer gecontroleerd en deed enorm zijn best, maar echt inhalen was bijzonder moeilijk op dit spektakelparcours. Hij kon nog een mooie vijfde plaats in de wacht slepen en werd daarmee de tweede Belg.

Uitslag: 1 Eli Iserbyt, 2: Joris Nieuwenhuis, 3: Yan Gras, 5 Thijs Aerts

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *