Toon vierde in eerste WK in Valkenburg

Met een heuse sneeuwbui werd het parcours nog net iets vettiger. Vooral de afdalingen waren bijzonder gevaarlijk. En dat ondervond Toon al in de eerste ronde toen zijn fiets  blokkeerde in een spoor dat zo diep was dat het tuig overkop ging.

Gelukkig bleef de schade beperkt, al was vooraan de strijd tussen Van Aert en van der Poel al volop aan de gang. Michael Vanthourenhout was wel goed mee weg en hing derde.

Toon die korter bijkwam, op de vierde plaats, kreeg te maken met een lekke band en had meteen 30 seconden aan zijn broek. Van Aert had van der Poel achter zich gelaten en even later was ook Michael Vanthourenhout van der Poel voorbij gestoken. Toon was op zijn sokken bezig aan een bijzonder sterke inhaalrace, en kreeg Mathieu, in de verte, in zicht.

Stelselmatig kwam hij dichterbij geslopen. Net voor de aanvang van de laatste ronde kreeg hij van der Poel te pakken. Jammer genoeg reed hij toen nog een keer lek. Mathieu had  wel nog een extra pijl op overschot, demmareerde, en werd derde. Toon pakte net naast het podium maar reed wel een beestig sterke wedstrijd.

Uitslag: 1: Wout Van Aert, 2: Michael Vanthourenhout, 3: Mathieu van der Poel, 4: Toon Aerts

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *