Maldegem was wel iets meer dan een tussendoortje

Het was droog, zonnig en het parcours lag erbij alsof het geasfalteerd was. Niet echt de favoriete ondergrond voor de beide broers. Want ook Thijs stond aan de start tussen de profs, ook al moest hij ergens achteraan vertrekken.

Toon was het snelste weg bij de start en draaide als eerste het supersnelle parcours op. De wedstrijd lag lange tijd open. Vooraan wisselde de renner elkaar af en werd er afgetast of er ontsnapt zou kunnen worden. Maar door de hoge snelheid was dat geen sinecure. Michael Vanthourenhout probeerde, Toon probeerde, echter zonder resultaat.

Zowat halverwege de wedstrijd werd het menens toen Laurens Sweeck demarreerde. De enige die hem kon volgen was Toon, tot die in de zandbak door de knieën ging. Hij moest even terug op adem proberen te komen. Vooraan was Laurens weg en de rest  hergroepeerde, ze kwamen met zeven bij mekaar te zitten.

De laatste twee ronden was de strijd voor het podium al duidelijk begonnen. Een bikkelharde strijd tussen uiteindelijk Tim Merlier, David van der Poel, Toon en op enkele meters Tom Meeusen.

In de beslissende laatste meters was het David van der Poel die het haalde voor Merlier. Tom Meeusen kwam in de sprint nog net over Toon.

Thijs reed een zeer verdienstelijke wedstrijd en finishte zestiende.

Uitslag: 1: Laurens Sweeck, 2: David van der Poel, 3: Tim Merlier, 4: Toon Aerts, 16: Thijs Aerts

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *