Toon tweede in eindklassement DVV Trofee

De Lilse Bergen is geen onbekend terrein voor Toon en Thijs. Ze gaan er regelmatig trainen, maar dat is wel een ander traject dan de DVV Trofee wedstrijd. De zon scheen, het zand lag toch best zwaar, het parcours was snel en met zijn korte bochtjes vroeg het wel wat behendigheid.

Toon zijn hoofddoel was zijn tweede plaats in de DVV eindklassement te behouden. Hij dacht aan een snelle start en zo lang mogelijk Van Aert volgen, want dat was de grootste rivaal in deze stand. Zo gezegd zo gedaan.

Toon zijn start was perfect. Alleen, voor hij het wist zat hij samen met Mathieu van der Poel op kop met een kleine voorsprong. Toon probeerde Mathieu zo lang mogelijk te volgen maar voelde dat het niet echt vol te houden was voor hem. Toon zocht zijn eigen tempo en  een groepje van een man of zes kwam terug bij hem aansluiten.

De rest van de wedstrijd bleef hij in de buurt van Van Aert meedraaien. Uiteindelijk eindigde Toon op de zesde plaats. Hij reed de derde snelste tijd, en bleef op nummer twee in het eindklassement van de DVV Trofee.

Uitslag: 1: Mathieu van der Poel, 2: Tim Merlier, 3: Laurens Sweeck, 6: Toon Aerts

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *