Sluitingsprijs was laatste maal knallen in Oostmalle

Vooraf vroeg Toon zich af of het parcours wel echt zijn ding zou zijn. Door de vorst en het uitblijven van de regen was het zand de laatste dagen poederdroog geworden en met het vele draaien en keren werd er heel wat techniciteit vereist. Maar hij wilde nog wel een laatste keer dit seizoen laten zien wat hij waard was.

In de start nam hij niet te veel risico’s en hij draaide als achtste de Oostmalse duinen in. Van der Poel had niet de juiste wielkeuze gemaakt en geraakte niet helemaal in zijn ritme. Toon daarentegen ging volop door op kop. Hij nam het grootste gedeelte van de wedstrijd het initiatief en was samen met Laurens Sweeck de smaakmaker in de strijd voor een podiumplaats. David van der Poel en Lars Van Der Haar bengelden mee in het spoor.

Mathieu van der Poel was na een fietswissel teruggekomen en meteen weggesprongen. In de laatste ronde kon Sweeck nog weggeraken voor de tweede plaats. Toon, die alles had gegeven, maakte een foutje en David van der Poel en Lars Van Der Haar konden hem net voorbij. De wedstrijd was gereden.

Maar wat een sterke wedstrijd en wat een fantastisch seizoen heeft Toon op zijn palmares geschreven!

Uitslag: 1: Matheu van der Poel, 2: Laurens Sweeck, 3 David van der Poel, 5: Toon Aerts.

2 gedachten over “Sluitingsprijs was laatste maal knallen in Oostmalle

  1. Proficiat Thijs en Toon. Gedurende dit cross seizoen hebben jullie Rijkevorsel op de kaart gezet. Toon zorgde elke week voor het nodige spektakel en kunnen we gerust bij de “grote drie” noemen. Toon zorgde voor weerwerk tegen de twee kleppers die outstanding Mathieu en Wout zijn. Telkens als wij ” Rijkevorsel” hoorden tijdens de TV uitzendingen waren wij een fier op “onze” crossers. Thijs kwam wat langzaam op gang maar stond er in zijn wedstrijden, met als bekroning de Belgische driekleur ! Bedankt voor de vele inspanningen die jullie leveren om op dit niveau te crossen. Geniet nu even van de komende maanden want wij kijken al uit naar het volgend crossseizoen.

  2. Dank natuurlijk ook aan de “entourage” die ervoor zorgen dat Toon en Thijs in ideale omstandigheden kunnen trainen en crossen. Dank dus zeker aan familie, verzorgers, mekaniekers, supporters en supportersclub !

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *