Bricocross Geraardsbergen

De eerste cross van het nieuwe seizoen is altijd speciaal omdat iedereen wil testen hoe het met zijn eigen conditie en die van de concurrentie gesteld is.

Met het warme weer, het zware parcours op en rond de Muur en de stoffige ondergrond, beloofde het een uitputtingsslag te worden. Thijs kreeg nog even rust en gaat zijn eerste wedstrijd in Amerika rijden, Toon stond wel aan de start.

In de eerste ronde ontstond er een ruime kopgroep waarin Tim Merlier en Michael Vanthourenhout het tempo bepaalden. Toon zat daarin op zowat achtste positie. Na een fietswissel in de derde ronde, waarbij de bandenspanning aangepast werd, begon het beter te lopen voor Toon.

Intussen was Wout Van Aert vertrokken en raakte Lars Van der Haar weg uit de achtervolgende groep. Samen met Daan Soete schoof Toon naar voren in de strijd voor de derde plaats. Toen Wout Van Aert viel en met mechanische pech af te rekenen kreeg en Lars Van der Haar de koppositie overnam, kwamen Daan Soete en Toon bij de wereldkampioen, maar al snel nam die opnieuw afstand. Toon probeerde bij Daan Soete te blijven, maar moest in de laatste ronde zijn wiel lossen en kwam zo als vierde over de meet.

Uitslag: 1: Lars Van der Haar, 2: Wout Van Aert, 3: Daan Soete, 4: Toon Aerts

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *