Toon wint wereldbekerwedstijd in Waterloo (USA)!

Stunten, dat is wat Toon in de eerste Wereldbekercross in het Amerikaanse Waterloo heeft gedaan! Zijn eerste overwinning van het seizoen en in de Wereldbeker tout court heeft hij al beet en wel in een rechtstreeks duel met de wereldkampioen.

Al vanaf de eerste ronde kwam Toon goed in beeld. Hij startte weliswaar op een vijfde plaats, maar nam in de tweede ronde de koppositie al in. Telenet Fidea Lions zat met meerdere pionnen in de kopgroep, waardoor de kop nadien door Quinten Hermans werd overgenomen. Na Wout Van Aert bleef Toon in derde positie hangen. Halverwege de wedstrijd plaatste hij een eerste versnelling, waardoor de kopgroep herleid werd tot vier mannen. Naast Van Aert konden enkel Quinten Hermans en Daan Soete volgen. Toen Soete weggleed en Hermans hem niet meer kon ontwijken, bleven ze nog met z’n tweeën over.

Eerst twijfelde Toon nog, maar toen nam hij de kop weer over en trok door. Wout Van Aert kon het wiel niet houden en verloor stelselmatig terrein. Toon haperde op geen enkel moment en kon zijn voorsprong verder uitbouwen. In de laatste ronde liet Toon zijn blijdschap zien door als een echte stuntman over de brug te jumpen en uitbundig te vieren aan de finish. Met zijn eerste overwinning in de Wereldbeker wordt hij meteen ook leider in dit klassement en mag hij volgende week in de tweede manche in de witte trui starten.

Thijs stond bij de start door zijn 27e plaats op de wereldranglijst halverwege de groep renners. Hij startte in het grote pack, maar werd even later opgehouden doordat een renner voor hem een fout maakte en hij niet voorbij kon. Na de eerste ronde was hij al sterk terug gekomen en kwam hij als 23ste door. Nadien kon hij nog verder opschuiven naar de 17e plaats, die hij rondenlang bleef vasthouden. Uiteindelijk finishte hij op plaats 16, wat als eerstejaarsprof zeker niet onaardig is. Proficiat Thijs!

Uitslag: 1: Toon Aerts, 2: Wout Van Aerts, 3: Laurens Sweeck, 16: Thijs Aerts

3 gedachten over “Toon wint wereldbekerwedstijd in Waterloo (USA)!

  1. Proficiat. ! Wat een prachtige start. We hebben ervan genoten. Dat vraagt om meer. . Met heel Rijkevorsel kijken we ernaar uit.

  2. Knappe koers Toon, met durf en volle overgave. Puur genieten voor de suporters en kijkers. Dit hebben we nodig. Een dikke proficiat aan het ganse team!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *