Toon alweer de sterkste in Amerika!

Twee op twee in de wereldbeker en dat telkens in een rechtstreeks duel met de wereldkampioen. Toon laat zien dat de overwinning van vorige zondag geen gelukje was, maar gewoonweg een staaltje van zijn klasse! En hij bewijst dat hij geen “One Hit Wonder” is.

Toon startte meteen goed en nam de kop van de wedstrijd, tot hij op de eerste afdaling een bocht te ruim nam en Wout Van Aert de leidersplaats overnam. Toon kon het gat vlotjes dichten op Wout en ze reden samen weg. De twee witte truien (Toon als leider in de wereldbeker en Wout Van Aert als wereldkampioen) breidden stelselmatig hun voorsprong uit. De koppositie was dan weer eens voor Wout, dan weer voor Toon. Het was al snel duidelijk dat de rest voor de 3e plaats reed.

De twee vooraan waren aan elkaar gewaagd en bleven in elkaars wiel hangen. Maar in de 6e ronde legde Wout Van Aert een zware strook minder vlot af. Toon liet die kans niet liggen, trok volop door en het gat was gemaakt. In het begin probeerde Wout Van Aert nog terug te komen, maar ronde na ronde werd de voorsprong alleen maar groter. Zo finishte Toon uiteindelijk met een voorsprong van 52 seconden op Wout Van Aert. Opmerkelijk was dat hij de voorlaatste ronde de snelste rondetijd nog even reed. Dan ben je zonder discussie de sterkste. Toon laat zien dat hij er dit seizoen vanaf het begin staat en dat hij echt wel bij de ‘groten’ hoort!

Thijs moest opnieuw op de derde startrij plaatsnemen en belandde na de start in het midden van het pack. Na de eerste ronde reed hij op 30 seconden van de leiders, op de 24e plaats. Hij was halverwege de wedstrijd al opgeschoven naar de 16e plaats, maar moest tegen het einde toch een paar plaatsjes prijsgeven op het zware parcours. Hij eindigde op een zeer verdienstelijke 19e plaats en pakt weer een pak UCI-punten om zijn plaats in de top 50 veilig te stellen.

Uitslag Iowa (USA): 1: Toon Aerts, 2: Wout Van Aert, 3: Michael Vanthourenhout, 19: Thijs Aerts


2 gedachten over “Toon alweer de sterkste in Amerika!

  1. Heel sterke Toon in Amerika gezien. Het beloonde werk van jarenlange werk en goede begeleiding. Proficiat Toon en aan allen die hier hun steentje hebben bijgedragen.

  2. Bijzonder knappe prestatie. Twee op twee! Welkom thuis in je nieuwe trui. Heel Rijkevorsel is heel fier op wat Toon en Thijs presteren. Het wordt een spetterend cross seizoen om van te smullen. Doe zo verder kampioenen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *