Wedstrijd: Ardooie

Er moesten tien ronden gereden worden op het snelle parcours, deels tussen de huizen en de schuttingen. Thijs vertrok op de tweede rij maar sprintte zich op kop na de start.

De eerste twee ronden bleef het langgerekt peloton bij mekaar al was het Thijs die meestal het tempo bepaalde met Toon in de buurt. Halfweg de wedstrijd ging Thijs in de aanval. De snelheid ging de hoogte in en er bleef nog een groep van 12 man over.

Thijs werd terug gegrepen waarna het de beurt was aan Toon. Maar ook hij geraakte niet weg. Op het moment dat de broers even terug op adem kwamen demarreerde  Van Aert met in zijn wiel Vermeersch en Michael Vanthourenhout. Deze laatste moest lossen en vormde nadien samen met Toon en Eli Yserbyt het achtervolgend trio op een 10 seconden. We gingen toen al naar het einde van de wedstrijd.

In de laatste ronde trok Toon door en loste zijn twee kompanen. Hij finishte op 6 seconden van Wout Van Aert die zijn eerste overwinning van dit seizoen behaalde, en Gianni Vermeersch die tweede werd.

Thijs kwam als tiende over de meet.

Uitslag; 1: Wout Van Aert, 2: Gianni Vermeersch, 3: Toon Aerts, 10: Thijs Aerts

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *