Derde plaats wordt vaste stek voor Toon!

Stralend weer met een snijdende koude wind op een voornamelijk vlak parcours met een zandbak bergop. Dat waren de omstandigheden in Ruddervoorde voor de derde manche in de Superprestige.

De strijd om de winst duurde nog geen halve ronde; Mathieu van der Poel plaatste één demarrage, maakte de kloof en reed de hele wedstrijd alleen op kop.

Toon nam de koppositie in de achtervolging, maar toen bleek dat de achterstand op van der Poel niet kleiner werd, hield hij in en probeerde hij de kop aan Wout van Aert over te laten. Door dat temporiseren groeide de achtervolgende groep weer aan tot ruim 10 man. Afwisselend namen Quinten Hermans, Wout van Aert, Toon en Eli Iserbyt de kop. Met Toon op kop ging het duidelijk sneller, hij reed de tweede snelste ronde na Mathieu van der Poel.

In de voorlaatste ronde zat van Aert op kop in de zandbak. Toon kende een minder goede passage en moest het wiel lossen. Zo belandde hij op de derde plaats met Iserbyt in zijn wiel. De andere achtervolgers volgden op ruime achterstand. Met ook de tweede plaats uit het zicht moest Toon in de laatste ronde komaf maken met Iserbyt en deed dat ook. Opnieuw een knappe derde plaats voor Toon! In het klassement van de Superprestige behoudt hij zijn tweede plaats.

Uitslag: 1. Mathieu van der Poel 2. Wout van Aert 3. Toon Aerts

Tussenstand Superprestige: 1. Mathieu van der Poel 2. Toon Aerts 3. Lars van der Haar

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *