Toon baas op de Koppenberg!

Die eerste kassei is binnen voor Toon! Hij had er zo zijn zinnen op gezet en was overduidelijkst de sterkste op die kasseistrook bergop…

De Koppenbergcross is traditiegetrouw de symbolische start van het veldritseizoen. Een zware cross, vaak in nog lastigere omstandigheden. Ondanks de regen lag het parcours er droog bij, waardoor de kracht de doorslag zou geven. Al bij de eerste beklimming van de Koppenberg was de ambitie van Toon duidelijk: zo hard mogelijk bergop rijden. Hij ging op kop rijden en bleef dat twee rondes volhouden. Zo haalde hij alvast het maximum van de bonificatieseconden.

Samen met Wout van Aert en Michael Vanthourenhout reed Toon de rest van de wedstrijd aan de leiding. Afwisselend trok iemand door, reden de andere twee het gat dicht en nam iemand anders weer over. De drie waren aan elkaar gewaagd, alleen op de helling stak Toon er duidelijk bovenuit. In de voorlaatste beklimming trok Toon volop door en sloeg een gat op Vanthourenhout en van Aert. Vanthourenhout kon opnieuw aansluiten, maar van Aert kreeg het gat net niet dicht.

Met z’n tweeën begonnen ze aan de laatste beklimming van de Koppenberg. Toon trok alle registers open, sprintte naar boven en toonde waarom hij de overwinning verdiende.
Na Vanthourenhout en van Aert was het gat enorm groot, waardoor Toon met een ruime voorsprong op kop staat in het DVV-klassement.

Thijs mocht vanop de tweede rij starten en was goed weg. In de eerste ronde reed hij bij de eerste tien rond. Maar door kettingproblemen verloor hij al snel plaatsen.  Uiteindelijk kwam hij als 23e over de meet.

Uitslag: 1. Toon Aerts 2. Michael Vanthourenhout 3. Wout van Aert
Klassement: 1. Toon Aerts 2. Michael Vanthourenhout 19″ 3. Wout van Aert 21″ 4. Lars van der Haar 1’13”

1 gedachte op “Toon baas op de Koppenberg!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *