Toon eervol vijfde op EK in Rosmalen

Het parcours van Rosmalen was vlak, afgewisseld met een aantal bruggen en zandstroken. Veel bochtjes, veel draaien en keren, dus niet meteen iets voor Toon.

De koning van de Koppenberg, zoals Toon voortaan heet, startte goed en zat meteen in de kopgroep met Wout van Aert, Lars van der Haar en Mathieu van der Poel. Van Aert trok door en kreeg samen met van der Poel wat voorsprong op de andere twee.

Toon liet van der Haar achter en ging in de achtervolging op de twee leiders. Na twee rondes trok van der Poel door en liet van Aert achter. Plaatsen 1 en 2 lagen zo vast.

De strijd voor plaats 3 werd er een tussen drie Belgen. Michael Vanthourenhout reed eerst weg. Toen Toon en Laurens Sweeck van der Haar achterlieten, konden ze op zoek naar hem. Sweeck beschikte over de beste benen, haalde Vanthourenhout in en reed zo naar de bronzen medaille. Toon finishte verdienstelijk vijfde.

Uitslag: 1. Mathieu van der Poel 2. Wout van Aert 3. Laurens Sweeck 5. Toon Aerts

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *