Toon verstevigt klassement met sterke tweede plaats in Niel

De voorbije twee jaren kon Toon de wedstrijd in Niel winnen. De verwachtingen waren dus hoog gespannen, zeker na de regenval van de afgelopen nacht en tijdens de voorgaande wedstrijden.

Toon startte, zoals zo vaak de afgelopen weken, op kop. Maar in de tweede ronde schoof hij in een bocht onderuit en moest zo meteen enkele plaatsen prijsgeven. Daardoor kon hij geen aanspraak maken op bonusseconden tijdens de tussensprint, terwijl zijn naaste concurrent Michael Vanthourenhout de volle 15 seconden nam.

Toon kon weer komen aansluiten bij de kop, maar zag dan Mathieu van der Poel wegrijden. Terwijl Laurens Sweeck op zoek ging naar van der Poel, moest Toon een eerste keer van fiets wisselen om met andere tubes te kunnen rijden. Gelukkig zakte het tempo bij de twee koplopers, waardoor zowel Toon als Lars van der Haar weer konden aansluiten.

Opnieuw nam Toon de koppositie in, maar in de 6e ronde raakte hij in de zandbak uit zijn klikpedaal waardoor zowel Sweeck als van der Poel hem voorbijreden en een gat sloegen op Toon. Toon wisselde een tweede keer van fiets en kon op van der Haar rekenen om de achterstand kleiner te maken. De vermoeidheid sloeg toe bij van der Haar en Sweeck, terwijl Toon zijn tempo kon behouden, waardoor hij eerst van der Haar achterliet en nadien ook Sweeck inhaalde en op achterstand reed. Toon bleef doorrijden en finishte uiteindelijk maar op 10 seconden van Mathieu van der Poel. Hij doet zo een schitterende zaak in het klassement en verstevigt zijn leidersplaats.

Thijs hoopte op een snelle start om zo Toon in de eerste ronden te kunnen helpen. Hij was knap als 8e weg, maar moest al snel enkele plaatsen prijsgeven en kwam na de eerste volle ronde als 13e over de meet. Nadien zakte hij wat naar achteren waarschijnlijk ook een beetje met de wedstrijd van morgen in het achterhoofd. Alhoewel Thijs toch wel sterke rondetijden bleef rijden.

Uitslag: 1. Mathieu van der Poel 2. Toon Aerts 3. Laurens Sweeck 16. Thijs Aerts
Klassement DVV: 1. Toon Aerts 2. Lars van der Haar 1’48” 3. Laurens Sweeck 2’06”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *