Toon blijft leider Wereldbeker na 4e plaats in Tabor

Toon mocht in de witte trui van leider in de Wereldbeker starten en wilde die trui graag behouden. Zijn grootste concurrent was Wout van Aert.
De start was alleszins goed; samen met Mathieu van der Poel en Wout van Aert had hij de beste start. Traditiegetrouw pakte Toon de kop.

Toen van der Poel in de tweede ronde de leiding overnam, kwam Toon net slecht uit een bocht en verloor de aansluiting. Michael Vanthourenhout kreeg zo een gaatje op de tweede positie, terwijl Toon even moest bekomen in het achtervolgende groepje waar Wout van Aert de leiding nam.

De voorsprong van van der Poel groeide, terwijl ook Vanthourenhout verder weg reed van de achterop komende groep. In de vijfde ronde zakte van Aert weg na een lekke band. Lars van der Haar nam het initiatief en reed weg op jacht naar Vanthourenhout. Het lukte hem om hem bij te halen, maar verder dan een derde plaats geraakte hij niet.

Toon maakte met Quinten Hermans de laatste ronden vol op de vierde en vijfde positie. Uiteindelijk finishte Toon als vierde. Doordat van Aert als zevende eindigde, vergroot Toon zijn voorsprong in het klassement en mag hij volgende week in Koksijde opnieuw in de witte trui starten.

Thijs reed een heel constante wedstrijd. Hij was in zowat 20e positie vertrokken en reed de hele tijd op plaats 20 à 25. Enkel in de laatste ronde verloor hij een aantal plaatsen, waardoor hij als 27e finishte.

Uitslag: 1. Mathieu van der Poel 2. Michael Vanthourenhout 3. Lars van der Haar 4. Toon Aerts 27. Thijs Aerts

Klassement Wereldbeker: 1. Toon Aerts 285 ptn 2. Wout van Aert 258 ptn 3. Quinten Hermans 230 ptn

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *