Moeilijke wedstrijd voor Toon in Hamme

Toon Aerts en de cross in Hamme, dat is in het verleden nooit een goede combinatie geweest. Hij hoopte om de ban dit jaar te breken om toch met een goed gevoel naar huis te kunnen.

De start verliep minder vlot, waardoor Toon op 6e positie de eerste bocht nam. Mathieu van der Poel en Tom Meeusen namen de kop en reden vlot de Tyrotrap op. De rijders erna namen die te voet, waardoor het gat al meteen gemaakt was. Van der Poel en Tom Meeusen reden weg, bleven de hele wedstrijd voorop en uiteindelijk werd Meeusen pas in de voorlaatste ronde gelost zodat hij vlot tweede kon worden.

Vanaf ronde één reed de rest voor de derde plaats. Toon nam in de achtervolging regelmatig zijn verantwoordelijkheid om op kop te rijden, maar moest na zo’n inspanning telkens recupereren in de buik van de groep. In de zevende ronde viel er voor Toon een gaatje, waardoor hij het wiel van de voorgangers kwijt raakte. Hij probeerde terug te komen, maar slaagde daar niet in en kwam uiteindelijk als achtste over de streep.

Hij verliest ruim 2 minuten voorsprong op van der Poel, zeker omdat die ook bonusseconden terugpakte op Toon. Maar Toon houdt een kleine 2 minuten over en blijft zo leider in het klassement van de DVV-trofee.

Thijs mocht op de tweede rij starten en was daardoor goed weg op een twaalfde plaats. De eerste ronde kon hij de aansluiting houden met de ruime achtervolgende groep, maar nadien moet hij terrein prijsgeven. Hij maakte de wedstrijd vol op de 16e plaats.

Na een zwaar dubbel weekend met een lange verplaatsing kunnen beiden nu hopelijk goed rusten in voorbereiding op – opnieuw – een belangrijk weekend met de Wereldbeker in Koksijde.

Uitslag: 1. Mathieu van der Poel 2. Tom Meeusen 3. Laurens Sweeck 8. Toon Aerts 16. Thijs Aerts

Klassement DVV-trofee: 1. Toon Aerts 2. Lars van der Haar (op 1’54”) 3. Mathieu van der Poel (op 1’56”)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *