Toon rijdt gecontroleerde Ambiancecross

Aan de vooravond van de belangrijke Wereldbekermanche in Koksijde stond een groot peloton met enkele toppers aan de start van deze losse cross in Wachtebeke.

Toon was bij de start goed weg en kon zich in de kopgroep nestelen. In tegenstelling tot vorige crossen bleef hij deze keer in het wiel zitten en liet hij de koppositie aan anderen over. Hij zat op zowat zesde positie.

Bij de balken sprong hij niet, waardoor hij telkens enkele meters moest goedmaken. Toen in de tweede ronde Mathieu van der Poel de kop overnam van Eli Iserbyt en meteen ook doortrok, kon enkel Michael Vanthourenhout zijn wiel houden. Omdat Wout van Aert, die op de derde plaats reed, aan de balken viel, was het gat voor die twee gemaakt.

Toon bleef op zowat vijfde of zesde positie fietsen. Toen hij de materiaalpost binnen moest voor een andere fiets, verloor Toon de aansluiting met de achtervolgers en moest hij het tweede deel van de wedstrijd in zijn eentje uitrijden. Hij finishte als zesde.

Uitslag: 1. Mathieu van der Poel 2. Michael Vanthourenhout 3. Wout van Aert 6. Toon Aerts

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *