Toon op plaats 3 in Koksijde, Thijs knap 14e

In Koksijde mocht Toon zijn witte trui als leider in de Wereldbeker voor het eerst op Belgische bodem tonen. Voor Thijs was het dan weer een terugkeer naar het parcours waar hij vorig jaar Belgisch kampioen bij de beloften werd. Moeten we nog zeggen dat de broers veel zin hadden in deze wedstrijd?

De start was in ieder geval goed. Thijs en Toon reden in de eerste ronde wiel aan wiel op plaatsen 4 en 5. Thijs probeerde zijn broer nog te helpen door voor hem uit te rijden, kon in de kopgroep de eerste ronde mee volmaken, maar koos vanaf toen voor zijn eigen tempo en reed verder een sterke en constante wedstrijd. Uiteindelijk finishte hij op een knappe 14e plaats.

Toon zat van bij de start in de kopgroep met drie andere collega’s van Telenet Fidea Lions. Zoals verwacht was het Mathieu van der Poel die meteen de kop nam en wegreed. In de achtervolging streden de Lions, maar Wout van Aert, die in de eerste ronde gevallen was, kwam vanuit de achtergrond terug en raapte hen één voor één op. Toon reed toen op de tweede plaats en kreeg Van Aert als compagnon.

Toon voelde dat Van Aert beter was en hij wilde zich niet opblazen. Dus koos hij ervoor om zonder meer zijn derde plaats veilig te stellen. Tot de finish schommelden de onderlinge tijdsverschillen wat, maar Toon kon het gat op van Aert niet meer dichtrijden en beëindigde de wedstrijd op de derde plaats. Hij blijft riant leider in het Wereldbekerklassement.

Uitslag: 1. Mathieu van der Poel 2. Wout van Aert 3. Toon Aerts 14. Thijs Aerts

Klassement Wereldbeker: 1. Toon Aerts (350 ptn) 2. Wout van Aert (328 ptn) 3. Quinten Hermans (264 ptn)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *