Strijdlustige Toon op plaats drie in zware Scheldecross

Linkeroever in Antwerpen was vandaag het koude en winderige parcours voor de Scheldecross, de vierde manche in de DVV Verzekeringentrofee. Toon kwam als leider met bijna 2 minuten voorsprong op van der Poel aan de start.

Net zoals zo vaak dit seizoen nam Toon meteen de koppositie van bij de start. Lang duurde het niet, want al voor de eerste zandstrook plaatste van der Poel een eerste versnelling. Enkel Toon kon volgen en hij plaatste in de tweede ronde zelfs een demarrage om bij de tussensprint 5 seconden extra voor het klassement te nemen. Nadien viel de snelheid terug en konden Wout van Aert, Michael Vanthourenhout en ook Laurens Sweeck terugkomen.

Op het einde van de derde ronde plaatste van der Poel een volgende versnelling. Toon reageerde niet meteen, maar liet van Aert de achtervolging leiden. Die kon het gat niet dichten, dus nam Toon weer over. Na een ronde met de gaskraan volledig open te rijden zonder dichter te komen, moest Toon van der Poel laten rijden en koos hij voor zijn eigen tempo.

Eerst viel Sweeck weg uit de achtervolging, nadien moest ook Vanthourenhout de achtervolgers laten rijden. Van Aert en Toon probeerden de schade te beperken en reden met z’n tweeën verder. Uiteindelijk besliste een sprint over de podiumplaatsen, waarbij van Aert de snelste bleek. Toon finishte als derde op ruim een minuut van van der Poel.
In het klassement doet van der Poel een goede zaak en wordt nu tweede, op 57 seconden van Toon.

Thijs kende een superstart. De eerste halve ronde kon hij op vijfde positie met de groten mee rijden. Maar de versnelling van van der Poel deed Thijs de das om waarna hij stilaan plaatsen verloor. Uiteindelijk moest hij stoppen door de 80% regel als gevolg van  de betrekkelijk kort rondes.

Uitslag: 1. Mathieu van der Poel 2. Wout van Aert 3. Toon Aerts

Klassement DVV trofee: 1. Toon Aerts 2. Mathieu van der Poel – 57″ 3. Michael Vanthourenhout – 2’45”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *