Toon eerste keer podium in Zonhoven

De Kuil in Zonhoven lag er deze keer wit en koud bij. Helemaal andere omstandigheden dan de voorbije jaren waarbij het voor Toon vaak te warm was. Thijs startte niet in Zonhoven.

Toon raakte bij de start ingesloten en kon zo pas op een tiende plaats de wedstrijd aanvatten. De drie Corendon-mannen (2x van der Poel en Tom Meeusen) reden op kop, forceerden een gat waardoor Mathieu van der Poel al onmiddellijk zijn duivels kon ontbinden. Al snel liet hij alle anderen achter zich en bouwde hij zijn voorsprong uit tot maximaal een minuut.

Toon deed opnieuw zijn werk in de achtervolging, maar toen hij in de tweede ronde een paaltje met zijn hand raakte, moest hij toch even bekomen. Daarna kon hij zijn tempo hernemen en opnieuw sterk door het zand en de heuvel op rijden. Samen met Wout van Aert reed hij van de overige achtervolgers weg. Zo reden ze de hele verdere wedstrijd voor de resterende twee podiumplaatsen. Het leek nog spannend te worden, maar in de voorlaatste ronde kreeg Toon kettingproblemen, waardoor hij nog een halve minuut verloor op van Aert. Toon finishte opnieuw op de derde plaats en behoudt zijn tweede plaats in het klassement van de Superprestige.in

Uitslag: 1. Mathieu van der Poel 2. Wout van Aert 3. Toon Aerts

Klassement: 1. Mathieu van der Poel – 75 ptn 2. Toon Aerts – 67 ptn 3. Wout van Aert – 55 ptn

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *